Mustikka raakakakku

10 annosta

Pohja
100 g kuivattuja, pehmeitä aprikooseja tai viikunoita
2 dl (120 g) pekaanipähkinöitä tai saksanpähkinöitä
ripaus suolaa

Täyte
1 ruukku Järvikylän Timjamia
4 dl (240 g) pekaanipähkinöitä tai saksanpähkinöitä
150 g jäisiä mustikoita
½ dl hunajaa
½ banaania
1 vaniljatangon siemenet tai
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun
1 dl jäisiä tai tuoreita mustikoita
Järvikylän Timjamia

Pingota leivinpaperi, ø 15–17 cm, irtopohjavuokaan. Leikkaa leivinpaperista kaitaleet ja suojaa niillä vuoan reuna sisäpuolelta.
Laita pohjan aineet ja monitoimikoneeseen tai blenderiin, sekoita tahnamaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle.

Jätä muutama timjamin varsi koristeluun ja riivi timjaminlehdet lopuista varsista. Laita lehdet ja täytteen aineet monitoimikoneeseen tai blenderiin, sekoita sileäksi. Kaada seos pohjan päälle vuokaan ja tasoittele pinta aaltoilevaksi. Siirrä kelmulla peitetty vuoka neljäksi tunniksi jääkaappiin tai pariksi kolmeksi tunniksi pakastimeen. Avaa rengas ja siirrä kakku tarjoiluvadeille, siisti leivinpaperi.

Ripottele kakun pinnalle mustikoita ja viimeistele timjamin lehdillä. Tarjoa kylmänä.




TAKAISIN