Sitruuna-juustokakku

10 annosta, valmistusaika

Pohja
150 g keksejä (esim. Bastone-kandisokerikeksejä tai kaurakeksejä)
50 g voita tai margariinia
½ dl fariinisokeria
1 tl Järvikylän rosmariinia hienonnettuna

Täyte
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 ¼ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 sitruunan kuoriraaste ja mehu
2 tl perunajauhoja
3 kananmunaa
1 ruukku Järvikylän Sitruunabasilikaa

Laita pohjan ainekset leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon ja pyöräytä sileäksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan, ø 23 cm. Painele pohjaseos vuokaan ja parin cm:n verran vuoan reunaan. Pane vuoka pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi.

Siirrä tuorejuusto, rahka, sokeri, sitruunan kuoriraaste- ja mehu, peruna-jauhot sekoituskulhoon. Erota kananmunan keltuaiset tuorejuusto-seoksen joukkoon ja valkuaiset puhtaaseen sekoituskulhoon. Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sen jälkeen tuorejuusto-seoksen ainekset sileäksi.

Jätä muutama sitruunabasilikan lehti kakun viimeistelyyn ja silppua loput lehdet. Pyöräytä yrttisilppu ja valkuaisvaahto tuorejuustoseoksen joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Paista uunissa 150 asteessa, alatasolla 60–75 minuuttia. Jäähdytä ja siirrä kakku jää-kaappiin ja anna tekeytyä seuraavaan päivään.

Siivilöi kakulle hiukan tomusokeria ja viimeistele se sitruunabasilikan lehdillä. Tarjoa hyvän kahvin, puolikuivan samppanjan tai makean kuohuviin kanssa.




TAKAISIN