6 annosta, 45 minuuttia

200 g vihreitä papuja tai riivittyjä härkäpapuja
vettä, suolaa
1 kiinankaali tai ½ savoijinkaalia
4 valkosipulin kynttä
10 cm:n pala purjon valkoista osaa
3 lehtisellerin vartta
1 rs (100 g) pinaattia
2 kasvisliemikuutiota
70 g tomaattipyreetä
2 tl hunajaa
12–15 dl vettä
suolaa, mustapippuria
Järvikylän Basilikaa
1 ruukku Järvikylän Oreganoa

Tarjoiluun

½ dl oliiviöljyä
100 g parmesaaniraastetta

½ dl,100 g

oliiviöljyä,parmesaaniraastetta

,

Esikeitä riivittyjä papuja tai härkäpapuja suolalla maustetussa vedessä 8–10 minuuttia. Jäähdytä.
Suikaloi kaali ohueksi (noin 1 l kaalisuikaleita on sopiva määrä). Kuori ja silppua valkosipulin kynnet. Viipaloi purjo ja lehtiselleri, laita viipaleet ja pinaatinlehdet lävikköön ja huuhtele ne kylmällä vedellä.

Mittaa vesi kattilaa, lisää liemikuutiot, pyree hunaja ja kaikki kasvikset. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen noin 30 minuuttia. Tarkista maku, lisää suolaa ja mustapippuria makusi mukaan. Silppua yrtit ja sekoita silppu keittoon. Anna maustua kannella peitettynä 5 minuuttia. Tarjoa parmesaaniraasteen ja oliiviöljyn kanssa.

VINKKI!
Oliiviöljyssä rapeaksi paistetut maalaisleipäkuutiot maistuvat keiton kanssa.

image_printTulosta