4–6 annosta, uunipellillinen

Pohja

2 dl vettä
½ pkt hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl öljyä
5 ½ dl vehnäjauhoja
tai
2 pyöreää pakastepizzapohjaa

Täyte

1 prk (400 g) tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl sokeria
1 ruukku Järvikylän Oreganoa
suolaa, rouhittua pippuria
2 dl pizzajuustoraastetta
200 g fetajuustoa

Pinnalle

1 ruukku Järvikylän Lehtikaalia
tai Villirucolaa
2 rkl oliiviöljyä
merisuolahiutaleita
rouhittua mustapippuria myllystä

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikinaksi. Anna kohota. Painele tai kauli taikina leivinpaperoidulle pellille.
Kaada tomaattimurska siivilään ja anna sen valua muutamia minuutteja. Lisää tomaattipyree, sokeri, silputtu oregano, ripaus suolaa ja mustapippuria valutetun tomaattimurskan joukkoon. Levitä tomaattituote pizzataikinalle. Ripottele juustoraaste päälle ja murenna feta raasteen päälle. Paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Levitä oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla maustetut lehtikaalin tai villirucolan lehdet lämpimän pizzan päälle.

Paloittele ja nauti.

image_printTulosta