Mehevä yrttipannari

6–8 annosta

4 dl vehnäjauhoja
1 ¼ tl suolaa
¼ dl sokeria
¼– ½ ruukkua Järvikylän Rosmariinia
½–1 ruukkua Järvikylän Basilikaa
8 dl maitoa
4 kananmunaa
30 g voita sulatettuna

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele uunipannu (30 x 40 cm) pehmeällä voilla tai leivinpaperoi se.

Sekoita jauhot, suola, sokeri ja silputut yrtit. Lisää maito hyvin sekoittaen ja anna taikinan turvota ja maustua 15–30 minuuttia. Lisää kananmunat ja voisula, sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se uunipannuun. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia, alenna lämpötila 180 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia.

Nauti rapeapintaisena ja lämpimänä jääkaappikylmän maidon kanssa.




TAKAISIN