6 annosta, 20 minuuttia

400 g naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
70 g pekonia
1 sipuli
1 lihaliemikuutio
70 g tomaattipyreetä
1 sitruunan keltainen kuori ohueksi raastettuna
200 g ranskankermaa
1 ruukku Järvikylän Oreganoa
mustapippuria, suolaa

Ota jauheliha huoneenlämpöön 15 minuutiksi ennen paistamista. Leikkaa pekoni kahden sentin lastuksi. Silppua sipuli. Kuumenna pannu, ruskista pekonilastut ja sipulisilppu. Lisää jauheliha ja anna sen ruskistua murumaiseksi välillä sekoittaen. Sekoita murennettu liemikuutio, tomaattipyree, sitruunan kuoriraaste, ranskakerma ja silputtu oregano. Anna täytteen hautua noin 5 minuuttia, lisää tarvittaessa tilkka vettä jos seos tuntuu liian sakealta. Mausta mustapippurilla ja suolalla makusi mukaan.

Tarjoa uuniperunoiden tai -bataattien kanssa.

VINKKI!
Täytä isot herkkusienet seoksella, ripottele juustoraastetta päälle ja kypsennä uunissa. Oregano-jauhelihatäyte sopii myös lämpimiin leipiin ja suolaisten ohukaisten täytteeksi.

image_printTulosta