Silakkapihvit

3–4 annosta

100 g fetajuustoa
1 ruukku Thai-basilikaa
1 dl ruisjauhoja
500 g silakkafileitä
¾ tl suolaa
½ tl rouhittua valkopippuria

Paistamiseen
voita ja oliiviöljyä

Murenna fetajuusto ja silppua thaibasilikan lehdet päälle ja sekoita.

Ripottele ohut kerros ruisjauhoja leivinpaperille tai työlaudalle. Aseta puolet silakkafileistä nahkapuoli ruisjauhoihin päin. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Jaa feta-yrttitäyte fileille. Aseta loput silakkafileet nahkapuoli ylöspäin täytteen päälle. Mausta suolalla ja pippurilla ja siivilöi ohut kerros ruisjauhoja silakkapihveille.

Kuumenna voi ja oliiviöljy pannussa. Paista silakkapihvit molemmilta puolilta kauniin värisiksi ja kypsiksi. Silakkapihvit ovat parhaimmillaan vastapaistettuina.

Nauti tillisilpulla maustettujen uusien perunoiden tai tuoreyrteillä maustetun perunamuusin tai juuressoseen kanssa.




TAKAISIN