Timjamilla maustettu omenapiiras

4–6 annosta, valmistusaika

200 g lehtitaikinaa
2–3 omenaa
1 tl kanelia
30 g jääkappikylmää voita
noin 1 dl ruokokidesokeria
½ ruukkua Järvikylän Timjamia

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Kauli sulanut taikina neljän vuoan, ø 13 cm per vuoka, pohjan peittäväksi, ohueksi levyksi. Viipaloi kuoritut omenat ja jaa viipaleet vuokiin ja mausta kanelilla. Vedä voista ohuita lastuja omenaviipaleiden päälle ja ripottele ruokokidesokeri pinnalle. Paista uunissa 20–25 minuuttia, kunnes pohja on täysin kypsä ja rapea ja piiraiden pinta kauniin ruskea.

Riivi timjaminlehdet kuumien piiraiden pinnalle heti uunista ottamisen jälkeen. Tarjoa lämpimänä. Halutessasi voit tarjota jäätelöä tai kylmää vaniljakastiketta piiraiden kanssa.




TAKAISIN