Tom Yam -keitto

4 annosta, valmistusaika

300 g kalafileetä (kuha, siika, ahven)
1 rkl kala- tai soijakastiketta
1 ruukku Järvikylän Sitruunaverbenaa
3 cm:n pala inkivääriä
1–2 punaista chiliä
1 vihreä chili
1 kalaliemikuutio
6 dl vettä
3 rkl (n. 50 g) Tom Yam -tahnaa (esim. Spice Up)
200 g kiinteitä herkkusieniä
4 valkosipulin kynttä
1 ruukku Järvikylän Rucolaa
1 ruukku Järvikylän Korianteria

Suikaloi kalafilee ja valuta soijakastike suikaleiden päälle. Irrota sitruunaverbenan lehdet, ja hienonna kovat varret. Silppua inkivääri ja siemenettömiksi putsatut chilit. Laita silput kattilaan, murenna liemikuutio päälle, lisää vesi ja Tom Yam- tahna, keitä 5 minuuttia.

Viipaloi putsatut herkkusienet ja kuoritut valkosipulin kynnet ja lisää viipaleet kiehuvaan limeen. Jatka keittämistä 5 minuuttia. Lisää maustetut kalapalat, rucolan lehdet ja hauduta vielä 5 minuuttia.

Silppua sitruunaverbenan ja korianterin lehdet ja lisää silppu kuumaan keittoon. Anna makujen tasaantua 5 minuuttia ennen tarjoamista.




TAKAISIN