6 annosta, 60 minuuttia

1 ¼ kg raakoja punajuuria
½ dl öljyä
4 valkosipulin kynttä
3 rkl siirappia tai hunajaa
1 tl suolaa
½ – 1 tl pippurisekoitusta
1 ruukku Järvikylän Meiramia
½ ruukkua Järvikylän Timjami

Lohko kuoritut punajuuret ja siirrä lohkot uunivuokaan. Valuta öljy päälle, lisää kuoritut, murskatut valkosipulin kynnet, siirappi tai hunaja, suola ja pippurisekoitus joukkoon. Sekoita hyvin.

Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Kypsymisaika riippuu punajuuren iästä ja lohkojen koosta, kokeile kypsyys ennen uunista ottoa. Silppua yrtit punajuurien joukkoon, sekoita ja anna maustua 5–10 minuuttia ennen tarjoamista.

image_printTulosta